Főoldal / Levesek / Marhahúsleves zöldségesen cérnametélttel

Marhahúsleves zöldségesen cérnametélttel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Marhahúsleves zöldségesen cérnametélttel

Marhahúsleves zöldségesen cérnametélttel

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhalábszár
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db chili paprika
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1 db paprika
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor zellerlevél
  • egész bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • cérnametélt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst nagyobb darabokra. vágom.

A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát negyedelem.

A húst egy fazékba teszem, felöntöm vizel, felforralom, majd lassú tűzön tovább főzöm.

Beleteszem a zöldségeket, és továbbra is lassú lángon puhára főzöm

Kifőzött cérnametélttel tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Apáméknál, a második feleséggel, a húsleves a vasárnapok kötelező étele volt. Apám sok borsot és paprikát szórt a levesre. Valószínűleg tőle örököltem a csípős ételek iránti vonzódásomat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére