Főoldal / Torták / Marcipános puncs torta

Marcipános puncs torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Marcipános puncs torta

Marcipános puncs torta

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 7 púpozott kanál liszt
  • 1 deci étolaj
  • fél deci víz
  • 1 cs. sütőpor

A sziruphoz:

  • 20 deka kristálycukrot és annyi víz, hogy ellepje
  • Málna szörp
  • rum

A vajkrémhez:

  • 15 deka margarin
  • 10 deka porcukor
  • kevés vanília aroma

A bevonáshoz:

  • marcipán
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom, és a liszt és sütőpor kivételével az összes  hozzávalót a sárgájához adom, habosra keverem.

A tojások fehérjét 3 kanál cukorral habbá verem, és a sárga masszával összekeverem.

Hozzáadom a sütőporos lisztet, és kapcsos tortaformába (24cm-es) simítom, és 160 fokon tűpróbáig sütöm. Hagyom, hogy kihűljön.

Elkészítem a szirupot: a kristálycukrot felöntöm annyi vízzel ami ellepi, összeforralom. Leveszem a tűzről, ketté öntöm, az egyikbe rumot vagy szörpöt teszek a másikat simán hagyom.

A tortalapot 3 egyenlő részre vágom, a középső lapot csíkokra felvágom és szirupba forgatom.

Az alsó lapot visszateszem a torta formába, és vékonyan lekvárral megkenem, a másik lapot is amit majd lefordítok .

A sütemény szeleteket felváltva beleforgatom  a szirupba,és a kapcsos formában lévő lapra szorosan egymás mellé teszem.

A tetejére teszem a másik lekváros lapot.

Hűtőbe teszem kb fél órára.

Kikeverem a vajkrémet, és a torta oldalát lekenem vele.
Marcipánnal bevonom, tetszés szerint díszítem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére