Főoldal / Desszertek / Marcipános muffin gránátalmás habbal

Marcipános muffin gránátalmás habbal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Marcipános muffin gránátalmás habbal

Marcipános muffin gránátalmás habbal

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 50 ml tej
  • 1 dl olaj
  • 1 kk. sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg marcipán
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só

A habhoz:

  • 3 dl habtejszín
  • 2 db gránátalma
  • 8 db habcsók
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Mérjük ki, majd tegyük egy tálba a száraz alapanyagokat, egy másikba pedig a folyékonyakat. Keverjük el őket, majd öntsük össze. Ha ezzel megvagyunk, reszeljük bele a citromhéjat és a marcipánt. Újra keverjük össze, míg homogén masszát nem kapunk.

Porciózzuk  a papír kapszlikkal kibélelt muffin formákba, majd 200 fokon süssük őket körülbelül 20 percig.

Amíg sül, verjük fel a tejszínt, morzsoljunk bele 4-5 habcsókot, és adjuk hozzá a gránátalma magocskák felét. Ha a muffin megsült, hűtsük le őket, majd halmozzuk rá a habot, és végül szórjuk meg a maradék habcsóktörmelékkel és a gránátalmával.

Marcipános muffin gránátalmás habbal 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére