Főoldal / Desszertek / Mangó Crème Brûlée

Mangó Crème Brûlée

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mangó Crème Brûlée

Mangó Crème Brûlée

Hozzávalók:

  • 2 nagy mangó
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl joghurt
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 lime leve és reszelt héja
  • 8 ek. barna cukor a tetejére (én nem tettem rá ilyen sokat)
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Meghámozzuk a mangókat, apróra vágjuk és leturmixoljuk. A mascarponét elkeverjük a joghurttal, a cukorral, a lime levével és reszelt héjával. A joghurtos keveréket elvegyítjük a mangópürével.

Szuflé-formákba kanalazzuk, 4 db forma lesz vele tele. Hűtőbe tesszük minimum 3 órára.

A grillt magas fokozatra állítjuk, a krém tetején elmorzsoljuk a barna cukrot, és 4-5 percre betesszük a forró grill alá, majd mikor kihűlt, újra hűtőbe tesszük.

Akár 1-2 nappal előre is elkészíthető. Finom, könnyed édesség.

Tipp / megjegyzés:
Az eredeti receptben a mangót a krém alá kell tenni, én inkább leturmixoltam és elkevertem a krémben. Akár így, akár úgy készítitek mindenképp sikert arattok majd vele.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére