Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mandulás mézes sütemény

Mandulás mézes sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mandulás mézes sütemény

Mandulás mézes sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 35 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 4 tojás + 1 a kenéshez
  • 1 cs. mézeskalács fűszerkeverék
  • 80 g szódabikarbóna vagy sütőpor
  • 1 mk. só
  • 5 ek. méz
  • 5 dkg mandula

A cukormázhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • egész mandula
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól eldolgozzuk, és pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.

A tésztát lisztezett deszkán 4 mm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.

Sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk, és a tetejét megkenjük felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben világos barnára sütjük.

A tojásfehérjéket felverjük. Amikor félkemény a hab, hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük.

A sütemények tetejét bevonjuk a mázzal, és mindegyiket egy szem mandulával díszítjük. Hagyjuk a cukormázat megszáradni.

Jól zárható dobozban tároljuk a fogyasztásig. Ha kemény lenne sütés után, a dobozban megpuhul.

Tipp / megjegyzés:
Ha a tésztánk nem áll össze egy kis tejet adjunk hozzá. Minél tovább áll annál puhább lesz.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére