Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mandulás kekszek

Mandulás kekszek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mandulás kekszek

Mandulás kekszek

Hozzávalók:

kb 20-25 db kekszhez:

  • 2 db tojássárgája
  • 6 dkg mandula
  • 3 dkg keserű kakaópor
  • 12 dkg kristálycukor
  • 28 dkg finomliszt
  • 1 csomag Vanillincukor
  • 12 dkg margarin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mandulát forró vízbe tesszük, leszűrjük és lehéjazzuk. Ezután sütőben megszárítjuk kb. 10 perc alatt és durvára vágjuk. Vagy, ha nem akarunk ezzel bajlódni héj nélküli mandulát veszünk és kissé megpirítjuk a sütőben 10 perc alatt.

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, a többi hozzávalót hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal meggyúrjuk a tésztát. Ha úgy érezzük, hogy a tészta túl száraz, adjunk hozzá egy-két kanál tejet. (nekem nem volt rá szükségem )

A tésztát két sütőpapír között, (hogy ne ragadjon oda a pulthoz) kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra és megszórjuk a mandulával. Ezután a tésztát mint a bejglit, feltekerjük, jól megnyomkodjuk és folpackba tekerve legalább 2-3 órára a hűtőszekrénybe rakjuk.

A tésztát, még hideg állapotban kb. 0,5-1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben 180 °C-on 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Dobozban tároljuk.

Tipp / megjegyzés:
Akár ajándéknak, akár csak egy hétköznap esti finomságnak készítjük el, nem fogunk csalódni. A mandula és csokis keksz illata, ami a sütőből árad, minden illatosított gyertyánál finomabb.
Csinos kis csatos-üvegben, egy masnival átkötve takaros kis ajándék.
nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére