Főoldal / Desszertek / Málnás-joghurtos túrókrém kocka

Málnás-joghurtos túrókrém kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás-joghurtos túrókrém kocka

Málnás-joghurtos túrókrém kocka

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 10 ek. langyos víz
  • 20 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor (holland)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 50 dkg natúr krémtúró (vagy áttört darabos túró)
  • 2 dl joghurt
  • 200 ml tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 100 ml víz

A málnás zseléhez:

  • 30 dkg málna
  • 100 ml víz
  • 3 ek. cukor
  • 10 g zselatin

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • málna szemek
  • olvasztott csokoládé vagy csoki forgács
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:10 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások sárgáját a langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt magas falú szögletes tepsibe simítjuk. kb.30×35 cm.
160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a joghurtot tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, és apránként forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt piskóta aljáról húzzuk le a sütőpapírt, majd a kakaós lapot tegyük vissza a formánk aljába.
Simítsuk rá a túrós krémet és tegyük 20 percre a fagyasztóba, hogy megdermedjen. (vagy 1 órára a sima hűtőbe)

Amíg a krém dermed, készítsük el a málnás zselét.
A málnazselé hozzávalóit a zselatin kivételével egy kisebb lábosban főzzük 2-3 percig, hogy a málna összeessen. Ezután egy szűrőn átnyomjuk, hogy a magokat eltávolítsuk belőle. A zselatint elkeverjük a langyos málnapépben és alacsony lángon addig melegítjük, míg teljesen feloldódik benne. Vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra.

A zselét simítsuk a túrókrém tetejére, majd tegyük a süteményt 2-3 órára, vagy akár egy egész éjszakára a hűtőbe.
Tálalás előtt tetszés szerint szeleteljük fel és díszítsük a tetejét tejszínhabbal, csokoládéval és málna szemekkel.

Tipp / megjegyzés:
Tortaformában is elkészíthető, persze akkor szép magas szeleteket kapunk.

Mentés

Mentés

Málnás-joghurtos túrókrém kocka 5.00/5 (5 értékelés)

Marcsi (487 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére