Főoldal / Desszertek / Málnás boleró szelet

Málnás boleró szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás boleró szelet

Málnás boleró szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 egész tojás
  • 20 deka cukor
  • 1 deci tej
  • 1 deci étolaj
  • 20 deka liszt
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • fél liter tejföl
  • 2 ek cukor

A tetejére:

  • 2 cs. boleró málnás italpor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 deci víz
  • 15 deka porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat ezzel is még habosítom.

Hozzáadom a tejet is, és a sütőporos lisztet.

Sütőpapiros sütőlapra simítom, és 180 fokon megsütöm. (A tepsi mérete 24X22 es.)
Amikor a tészta kisült még melegen rákenem a cukorral elkevert tejfölt, és hagyom, hogy a tészta kihűljön.

Közben elkészítem a krémet.
A vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral és kis lángon az egészet besűrítem.Ha már elég sűrű hozzáadom az italporokat, és elkeverem.

Az egészet langyosra kihűtöm, majd a kihűlt tejfölös tésztára rásimítom.
Hűtőbe teszem dermedni, ha teljesen kihűlt nagyon szépen lehet majd szeletelni.

A málnás boleró szelet, finom, krémes, gyorsan elkészíthető sütemény.

Tipp / megjegyzés:
Az a jó ebben a süteményben, hogy az italpor minden ízével elkészíthető.

Értékeld a receptet

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére