Főoldal / Torták / Málnás banántorta

Málnás banántorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás banántorta

Málnás banántorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • fél teáskanál sütőpor
  • 20 dkg darált mogyoró

A krémhez:

  • 10 banán
  • 4 ek.citromlé
  • 4 dl tejszín
  • 2 cs.habfixáló
  • 2 cs.vaniliás cukor

A tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

26 cm- es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat. A lisztet, a kakaót, a mogyorót és a sütőport összekeverjük majd az előző masszába forgatjuk.
Az előkészített tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésnél 160 fokon) 30 percig sütjük.

A banánokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és meglocsoljuk citromlével.

A tejszínt a habfixálóval és vaníliás cukorral kemény habbá verjük. ( nálam hulala, vagy cukrászhab)

A banánokat kupola alakban a kihűlt tésztára halmozzuk. A tejszínt is kupola alakban simítjuk rá. A tetjét 25 dkg málnával kirakjuk. (Megszórhatjuk csokoládés banán chipsszel is) Vízgőz felett megolvasztott csokoládéval díszítjük.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Békefi Zsuzsi (8 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére