Főoldal / Desszertek / Mákos kevert banánnal

Mákos kevert banánnal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos kevert banánnal

Mákos kevert banánnal

Hozzávalók:

  • 1/2 liter darált mák
  • 1/2 liter cukor
  • 1/2 liter tej
  • 1/2 liter liszt
  • 3 db tojás
  • 2 db banán
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba beleöntjük a mákot, a cukrot, a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és jól elkeverjük.
Beleütjük a 3 db tojást és beleöntjük a tejet, majd csomómentesre keverjük. Palacsintatészta állagú anyagot kell kapnunk.

A banánokat villával összetörjük, majd elvegyítjük a masszával és kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A tepsi alját megütögetjük, hogy ne legyen hólyagos a teteje sülés közben.

Sütőbe tesszük, tíz percig nagy lángon sütjük, ez alatt nem szabad kinyitni a sütő ajtaját. Majd 20-25 perc alatt közepes lángon készre sütjük. (Tűpróba után addig sütjük, amíg nem ragad a tűre a tészta.)

A kihűlt süteményt porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére