Főoldal / Kelt tészták / Mákhabos málnás táska

Mákhabos málnás táska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákhabos málnás táska

Mákhabos málnás táska

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 dl tejszín (nem főző)
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 1 fél citrom reszelt héja
  • 2 tojás sárgája
  • pici só
  • kb. 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj olvasztva
  • 2,5 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • kb. 20 dkg darált mák
  • 1 dl forró tej
  • 5 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 2 tk.reszelt citromhéj
  • 2 tojásfehérje habbá verve
  • kb. 15 dkg fagyasztott málna, kiengedés nélkül

A kenéshez:

  • 1 tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A langyos tejben elkeverünk egy kis cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük és hagyjuk, hogy felfusson.

A tészta többi hozzávalóját bepakoljuk egy tálba (vagy a kenyérsütő üstjébe), hozzáadjuk a felfutott élesztőt és közepesen kemény tésztává dagasztjuk. Duplájára kelesztjük.

A darált mákot a cukorral és a forró tejjel elkeverjük, amikor kihűlt, a kemény tojáshabbal óvatosan összeforgatjuk.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, kb. 3 mm vastagra, és 10×10 centis kockákra vágjuk. A tölteléket elosztjuk rajtuk. Mindegyik tésztakocka közepébe halmot teszünk belőle, majd belenyomkodjuk a málnaszemeket és a csücsköket összecsippentve kis batyukat készítünk.

Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokosra, amíg bemelegedik, hagyjuk kelni a mákos táskákat. (ez kb 20 perc)

A tetejüket lekenjük felvert tojással és a forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Nagyon finom, habkönnyű mákos táskák, gazdag töltelékkel.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére