Főoldal / Sertés ételek / Májjal töltött sertés dagadó

Májjal töltött sertés dagadó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Májjal töltött sertés dagadó

Májjal töltött sertés dagadó 3

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésdagadó
  • 1 tk. sertés fűszersó
  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 15 dkg gomba
  • 6 db száraz zsemle
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál szárított petrezselyemzöld
  • 1 mk. majoranna
  • 0,5 mk. őrölt bors
  • 1 vöröshagyma
  • 2 tk. fokhagymapor
  • 1 ek. zsír
  • 15 dkg sajt
  • 1 paradicsom díszítésnek
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Dagadót megmossuk és szárazra töröljük, felszúrjuk,és a fűszersóval belsejét jól átdörzsöljük.

A csirkemájat megtisztítjuk hártyáitól, egy lábosba tesszük, hozzá adjuk a mexikói zöldségkeveréket, gombát, csipet sót, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és puhára főzzük. Ha megfőtt leszűrjük, és félre tesszük hűlni.

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket, májat, búzadarát, majd a vízbe áztatott és jól kinyomkodott zsemléket, ízlés szerint megsózzuk.
Jól össze keverjük, és a dagadót megtöltjük vele. Hústűvel vagy fogpiszkálóval a nyílást össze tűzzük.

Egy 36×23 cm-es tepsit az 1 evőkanál zsírral meg kenünk, és bele tesszük a dagadót. A maradék masszát egyenletesen köré tesszük, tepsi méretű alufóliával be takarjuk.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 40-percig sütjük, majd kivesszük, és levesszük az alufóliát, majd visszatesszük 10-percre.

A  10 perc letelte után megszórjuk reszelt sajttal, és egy újabb 10 percre vissza tesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon.
Ha kész kivesszük, a tepsiben állni hagyjuk, és utána szeleteljük.

Bármilyen körettel tálalható, én magában savanyúsággal tálaltam.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére