Főoldal / Sertés ételek / Májas pecsenye

Májas pecsenye

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Májas pecsenye

Májas pecsenye

Hozzávalók:

  • 1 kiló csont nélküli hosszúkaraj
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • majoránna

Töltelék hozzávalói:

  • 2 darab zsemle
  • 4 fej gomba
  • 2-3 deci tej
  • petrezselyem
  • 2 doboz májkrém
  • fél deci olaj

A hús tetejére:

  • 4 deci tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 10 deka reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csont nélküli karajt felteszem főlni vízzel, egy egész fej vöröshagymával, és sóval.

Puhára megpárolom.Amikor már puha kiveszem a vízből és szeletekre vágom.

Elkészítem a tölteléket.

A  gombát, és egy fej vöröshagymát apróra szeletelem, és kevéske olajban megpárolom.

A zsemléket tejbe megáztatom, a petrezselymet apróra vágom.

Az összes hozzávalót összekevertem.

Elkezdem összerakni a hús szeleteket. Az első szelet a hús, erre teszem a májas keveréket, majd ismét hús és a májas keverék.Addig teszem, amíg a hús és a májas keverék tart.

Ekkor hústűvel mindkét végét összetűzöm, hogy amikor sül ne essen szét.

Egy sütőedénybe teszem, és minimális kis olajat, valamint fél deci vizet teszek alá.

A tejfölt a tojással összekeverem és a húsra teszem, a tetejére sajtot szórok.

Meleg sütőbe teszem és megsütöm.

15-20 perc után leveszem a tetőt az edényről, és kicsit megsütöm rajta a sajtot.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére