Főoldal / Sertés ételek / Magyaros rakott karaj

Magyaros rakott karaj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Magyaros rakott karaj

Magyaros rakott karaj

Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet karaj filé
  • 4 szelet bacon
  • 16 szelet kolbász
  • 1 fej hagyma (lila vagy vörös)
  • 2 paradicsom
  • 1 piros húsú paprika
  • 4 tk paradicsomszósz ( de lehet pizzaszósz is)
  • só, bors
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg trappista sajt

Köret:

  • sült burgonya
  • saláta vagy savanyúság
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A serpenyőből kivéve egy hőálló tál (vagy tepsi) aljába helyezzük őket. A tetejüket megkenjük paradicsomszósszal vagy pizza szósszal.

A még forró serpenyőben pár pillanat alatt elősütjük a bacon szeleteket és a húsok tetejére sorakoztatjuk. A bacon tetejére a felkarikázott paradicsom következik majd a hagyma és a kolbász szeletek. Legfelülre a paprika kerül, majd sózzuk, borsozzuk a tetejét.
Lefedjük alufóliával és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 45-50 percre.

A sütési idő letelte után levesszük róla a fóliát, majd mindegyik rakott hús tetejére halmozunk a reszelt füstölt sajtból, amit borítsunk be a reszelt trappista sajttal. (a trappista sajt szebben olvad, így az kerüljön felülre)
200 fokon, grill fokozaton 10 perc alatt rá olvasztjuk-pirítjuk a sajtot.
Amíg a hús sül, elkészítjük a sült burgonyát.

Az elkészült magyaros rakott karajt a sült burgonyával és savanyúsággal kínáljuk.

Magyaros rakott karaj 4.25/5 (8 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére