Főoldal / Desszertek / Máglyarakás II

Máglyarakás II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Máglyarakás II

Máglyarakás II

Hozzávalók:

  • 4 deci tej
  • 10 deka cukor
  • 5 deka margarin
  • 4 tojás
  • 4 zsemle
  • 25 deka alma
  • 1 deka őrölt fahéj
  • 10 deka darált mandula
  • barack lekvár
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejből kevés cukorból a margarin feléből a tojások sárgájából öntetet készítek

A zsemléket szeletekre vágom.

Egy edényt a maradék margarinnal kikenek.

A zsemle szeleteket az öntetbe mártom és az edény aljára teszem.

Az almát vékony karikákra szelem és fahéjjal a saját levében addig dinsztelem amíg a leve el nem párolog.

A zsemleszeletekre teszem az almákat.

A darált mandulát fahéjjal és cukorral izésítem és az almára szórom.

A maradék zsemle szeleteket az öntetbe mártom és a mandula tetejére teszem.

Előmelegített sütőben 25-30percig sütöm.

A tojások fehérjét cukorral és lekvárral gőz felett keményre verem, és a megsült tésztára teszem.

A hab tetejére pirított karamellizált mandula pelyhet tettem.

Vissza tettem pár percre a sütőbe, hogy kis színe legyen.

(A tetején a mandula nem égett csak karamellizált)

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére