Főoldal / Desszertek / Madártej IV

Madártej IV

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Madártej IV

Madártej IV

Hozzávalók:

  • 2 liter tej
  • 12 db tojás fehérje
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 24 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 12 db tojás sárgája
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Feltesszük a tejet melegedni.
Közben a tojás fehérjéből, egy evőkanál kristálycukorral, kemény habot verünk.
A tejet néha megnézzük, nehogy leégjen az alja és ki ne fusson.

Az elkészült habból, evőkanálnyi darabokat főzünk a tejben, oly módon, hogy 3 perc elteltével megfordítjuk őket és úgy is főzzük további 3 percet.
Ezután kivesszük, lecsepegtetjük és hideg helyen tároljuk.

A tojás sárgájából, kristálycukorból, 2 vaníliás cukorból és a lisztből sűrű masszát keverünk, amit belecsurgatunk a tejbe és folyamatos keverés mellett krémesre főzzük.

Kihűtjük, és csak ezután kínáljuk. A kitálalt adagok tetejére két-három fehérje habot helyezünk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére