Főoldal / Desszertek / Lúdláb szelet

Lúdláb szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lúdláb szelet

Lúdláb szelet 1

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 4 púpozott evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 6 púpozott evőkanál kristálycukor
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • hat evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • és egy csomag vaníliás cukor

Csokimázhoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:BonyolultLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A hat tojást szétválasztjuk, az egyik tálba a sárgáját tesszük, a másikba, egy nagyobb tálba pedig a fehérjét.
A négy evőkanál lisztet, két evőkanál kakaót egy mélytányérba kimérjük, a sütőport beletesszük.

A hat evőkanál cukrot beletesszük a tojás sárgájába, és kikeverjük.
Habverővel felverjük a tojás fehérjét, ez akkor az igazi, ha megdöntve a tálat, nem folyik ki a fehérje.
Ezzel óvatosan próbálkozzunk, nehogy a földön landoljon az egész.

Ezután beletesszük a felkevert sárgáját, a kakaós lisztet, és óvatosan homogén állapotra keverjük.
Nagyon fontos, hogy nem szabad törni a habot, inkább csak kanállal átforgatni.
Ha készen van, az egészet beleöntjük a kivajazott és kilisztezett sütőformába és betesszük a felforrósított sütőbe, majd 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet.

20 dkg vajat 25 dkg porcukorral habosra keverünk.

Hat evőkanál lisztet 1/2 dl tejjel elkeverünk, majd 1 1/2 dl tejjel felengedjük, 2 kanál kakaó és egy csomag vaníliacukor is jön bele, majd alacsony lángon folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük.
Ha kihűlt a krém, a vajjal jól eldolgozzuk, és vastagon a piskótára kenjük.
Azután 10 dkg csokoládét 5 dkg vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és óvatosan a piskótára kenjük, majd késsel elsimítjuk.

Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a sütemény kellően megdermedjen.

Szeletelve kínáljuk.

Lúdláb szelet 4.86/5 (7 értékelés)

Marcsi (396 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik Adminja. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


2 Hozzászólások

  1. Szia. Alapvetően jó ez a recept, épp most készítem…de lenne egy két észrevételem. Az első, hogy a krém elkészítése nem egyértelmű, nincs ott hogy főzni kell a krém egy részét és az sem, hogy mikor kerül bele a kakaópor és a vaníliás cukor. Hiányzik a sütési hőfok és idő is, ami szerintem a legfontosabb infó egy sütinél, még a haladó konyhatündéreknek is :) A férjem imádja ezt a sütit és biztos vagyok benne, hogy ízleni fog neki ezen recept alapján is :) Köszönjük :)

    • Kedves Anyu Ci!

      Köszönöm az észrevételt, javítottam a receptet. Igen, össze kell főzni a tejes-lisztes-kakaós keveréket. A sütési hőfok 180fok kb 18-20perc légkeverésen.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére