Főoldal / Desszertek / Low carb málnás clafoutis

Low carb málnás clafoutis

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Low carb málnás clafoutis

Low carb málnás clafoutis

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 ek. kókuszliszt
  • édesítőszer (én folyékonyat használok)
  • 15 dkg zsírszegény natúr joghurt
  • 4 ek. zsírszegény kakaópor
  • 2 ek. csokis protein por (elhagyható, de akkor kicsit több kakaópor fog bele kelleni)
  • egy nagy bögre fagyasztott málna
  • vaj vagy olaj a jénai kikenéséhez
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást krémes fehérre keverjük az édesítővel. A málna kivételével hozzákeverjük a többi hozzávalót.

Egy jénait (vagy más hőálló edényt) kivajazunk (olajozunk), és belekanalazzuk a kakaós masszát.

A tetejére szórjuk a málnát.
Egy nagyobb tepsibe belehelyezzük a jénait, és a felééig megtöltjük vízzel. Ezért kell, hogy egyenletesen süljön a massza, és „ragacsos” brownie szerű maradjon az állaga.
Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, és kellemesen krémes, pudingos maradjon az állaga.

Melegen, cukormentes vanília fagyival a legfinomabb.

Más gyümölccsel is bátran kipróbálhatjátok.

Tápanyagtartalom / adag: 152 kcal
zsír: 5g
szénhidrát: 17g
fehérje: 15g

Értékeld a receptet

Bogi (2 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére