Főoldal / Desszertek / Liszt mentes epres rebarbarás pite

Liszt mentes epres rebarbarás pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Liszt mentes epres rebarbarás pite

Liszt mentes epres rebarbarás pite

Hozzávalók:

(4 személy részére)

A tésztához:

  • 21 dkg útifűmaghéj
  • 2 db közepes méretű tojás
  • csipet só
  • 12 dkg laktózmentes túró, vagy ToTu (tojásfehérje túró)
  • 1 dl víz (szükség esetén esetleg több)

A töltelékhez:

  • 20 dkg tisztított rebarbara
  • 40 dkg eper

A tetejére:

  • némi édesítőből darált “porcukor”
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Először a száraz, majd a nedves (tojás, víz) hozzávalókat. Egynemű, nyújtható tésztát kell kapnunk.
A tésztát belenyomkodjuk -1 cm vastagságban- a kiválasztott sütőformába. (Én két darab egy személyre szabott kerámia formába tettem bele, de ez egy személynek, egyszerre sok).

A töltelékhez megmossuk és tetszőleges formájúra daraboljuk a gyümölcsöket.
A rebarbarát két perc alatt egy kevés vízen előpároljuk. Az epret nem tesszük bele a vízbe, mert sütés közben nagyon hamar megpuhul és nem akarjuk, hogy lekvár legyen belőle.

A tölteléket eloszlatjuk a tésztán és betoljuk az előmelegített 180 fokos sütőbe.
15 perc alatt készre sül, de azért ellenőrizzük tűpróbával.

Ha szükséges “porcukorral” meghintve tálaljuk.

Mentés

Mentés

Liszt mentes epres rebarbarás pite 5.00/5 (1 értékelés)

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére