Főoldal / Desszertek / Lime parfé

Lime parfé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lime parfé

Lime parfé

Hozzávalók:

  • 4 db lime
  • 2 dkg  DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő (vagy 10dkg  cukor)
  • 0,5 dl  víz
  • 3 db tojás
  • 2 dl habtejszín
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lime-ot kifacsarjuk, majd felforraljuk a cukorhelyettesítővel és a vízzel.

A tojásokat habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan, apránként hozzáadjuk a forró szirupot, Vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A vízgőzről levéve belekeverjük a keményre felvert tejszínt.

Hideg vízfürdőbe állítjuk az edényt, és a sűrű krémet meg-meg kevergetve kihűtjük.

Miután langyosra hűlt, fagyasztást tűrő formákba adagoljuk és mélyhűtőben kifagyasztjuk.

Hűsítő desszert egy meleg nyári napon.

Lime parfé 5.00/5 (2 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére