Főoldal / Egytálételek / Leveles tésztában sült stefánia

Leveles tésztában sült stefánia

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Leveles tésztában sült stefánia

Leveles tésztában sült stefánia

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 6 főtt tojás
  • só, bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • zöldpetrezselyem
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 cs. leveles tészta
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A darált húst összekeverjük a fűszerekkel, és a tojással, majd félre tesszük.

A leveles tésztát lisztezett deszkán félcenti vastagra kinyújtjuk. A tészta közepén elsimítjuk a tölteléket, a tetején sorba rakjuk a főtt tojásokat. A tészta széleit mind a két oldalon bevagdossuk, és mint a fonásnál, váltakozva ráhajtjuk a húsra a tésztát.

Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük sütőpapírral bélelt formában. Mikor szép aranyszínű a teteje, akkor elkészült.

Tipp / megjegyzés:
Mindenképp 40 percig süssük, hogy átsüljön a belseje is rendesen, ha a tészta barnulni kezdene fóliával takarjuk le. a szeretnénk 1 felvert tojással lekenhetjük a tésztát kívülről, így az szép fényes lesz.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (278 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére