Főoldal / Egyéb / Lencsefőzelék sült hússal

Lencsefőzelék sült hússal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lencsefőzelék sült hússal

Lencsefőzelék sült hússal

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • babérlevél
  • chili
  • mustár
  • liszt
  • 1 citrom leve
  • tejföl
  • chili szósz (elhagyható)
  • 2 szelet tarja
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lencsét néhány órára beáztatom, majd az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával együtt felteszem főni. Beleteszem a babérlevelet és a chilit, majd megszórom vegetával és borssal.

Közben a tarját sózom, borsozom, és kevés olajon megsütöm.

Ha megpuhult a lencse, pirospaprikát, lisztet, és mustárt adok hozzá, és belecsavarom a citrom levét. Teszek bele tejfölt is, és elkeverem.
Tálaláskor ráteszem a tarját, meglocsolom a zsírjával és chili szósszal.

Tipp / megjegyzés:
A lencse sokaknak téli étel, de nem csak télen és újévkor lehet enni

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére