Főoldal / Sertés ételek / Lecsós sertésborda

Lecsós sertésborda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lecsós sertésborda

Lecsós sertésborda

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
  • 8-10 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 6 db paradicsom
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • grillfűszer
  • étolaj
  • pirospaprika
  • 1/2kg tarhonya
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tarhonyát kevés olajon arany barnára pirítjuk majd felöntjük 2,5x-es sós forró vízzel és készre pároljuk.

A húst kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk. Kevés olajon szép pirosra sütjük.

A paprikát, paradicsomot és a vöröshagymát felkarikázzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megfonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, sózzuk és rászórjuk a pirospaprikát.

15-20 perc alatt készre pároljuk. Ne főzzük nagyon szét!

Tálalásnál a lecsót a húsra szedjük és tarhonyával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére