Főoldal / Egytálételek / Lecsó tepsiben

Lecsó tepsiben

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lecsó tepsiben

Lecsó tepsiben

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldpaprika
  • 25 dkg lángolt kolbász
  • 20 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 4 ek. olaj
  • 1 tk. pirospaprika
  • só, bors
  • 1 leveskocka
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kolbász héját lehúzom, és karikákra vágom. A paprikát és a paradicsomot szintén felszeletelem.

A megpucolt hagymát kis kockákra vágom, és az olajon üvegesre pirítom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és hozzáadok 1 evőkanál vizet. Beleteszem a paprikát, a paradicsomot, a kolbászt, és megfűszerezem. Elterítem rajts a rizst.

A tejfölt elkeverem zúzott fokhagymával, és ráöntöm a rizsre. Bő 4 dl vízben feloldom a leveskockát, amit szintén ráöntök a rizsre. Kicsit összerázom, hogy az anyagok elkeveredjenek, végül alufóliával szorosan lefedem.

Előmelegített sütőben 180fokon kb. 30 percig párolom, akkor van kész ha az étel az összes levét, felszívta, és a rizs is megpuhult.

Tipp / megjegyzés:
Ezt a lecsót, ha van eltett paprika, paradicsom, vagy lecsó akkor abból is ellehet készíteni, olyan lesz mintha a friss anyagokból készítenénk.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére