Főoldal / Hal ételek / Lazacsaláta leveles tésztában

Lazacsaláta leveles tésztában

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lazacsaláta leveles tésztában

Lazacsaláta leveles tésztában

Hozzávalók:

  • 10-15 dkg füstölt lazac
  • 1 cs leveles tészta
  • 2 db főtt tojás
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 15-20 dkg mascarpone
  • tejföl
  • őrölt fehér bors
  • snidling
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztából nagyobb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, majd egy kisebb méretű szaggatót kicsit rányomva félig bevágjuk a tésztát. (vigyázni kell, nehogy a tésztát teljesen átvágja a szaggató)
Ezután sütőpapírral kibélelt tepsire kicsit távolabb kell helyezni egymástól a korongokat. Mindegyiknek az alját villával kicsit megböködjük, hogy sütés közben ne púposodjon fel.

Előmelegített forró sütőbe tesszük, majd pár perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve teljesen kihűtjük. (ha netán mégis felpúposodna a tészta közepe, a sütőből kivéve, ujjal kicsit lenyomkodjuk, hogy elég hely legyen a tölteléknek)

A mascarponét sóval, őrölt borssal és apránként hozzáadott tejföllel sima, krémes állagúra keverjük. (a tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém)

Ízlés szerint feldaraboljuk a füstölt lazacot, a keményre főzött tojásokat, a füstölt sajtot, és a snidlinget.

Ezután óvatosan összekeverjük az előzőleg kikevert mascarponés krémmel, majd a hűtőbe tesszük pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt a teljesen kihűlt tésztába belekanalazzuk a lazacsalátát, majd a tetejét snidlinggel díszítjük.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére