Főoldal / Hal ételek / Lazacos blini falatok

Lazacos blini falatok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lazacos blini falatok

Lazacos blini falatok

Hozzávalók:

A blinihez:

  • 2/3 bögre liszt
  • 1/2 bögre hajdina liszt
  • 1/2 tk. só
  • 1 tk. szárított élesztő
  • 1 bögre langyos tej
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 1 tojás szétválasztva

A tetejére:

  • 1,5 dl creme fraiche
  • só, bors
  • friss kapor és petrezselyem
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 2 db főtt tojás
  • citrom
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sót, az élesztőt. A közepébe öntjük a langyos tejet és simára keverjük. (Nekem kellett még hozzá pár kanál liszt, mert nagyon folyékony volt.)

Letakarva 1 órát kelesztjük, majd bele keverjük az olvasztott vajat, a tojás sárgáját és a felvert tojás fehérjét is.
Még egy negyed órát hagyjuk állni.

Egy tapadásmentes serpenyőben aprócska palacsintákat sütünk a tésztából. Pár perc elég mindkét oldalnak.

Nálunk mindegyik tetejére fűszeres creme fraiche, lazac, főtt tojás és pici citromlé került.
De ízlés szerint lehet bármit tenni rá.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére