Főoldal / Hal ételek / Lazac fokhagymás tejszines mártással

Lazac fokhagymás tejszines mártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lazac fokhagymás tejszínes mártással

Lazac fokhagymás tejszínes mártással

Hozzávalók:

  • 2 szelet filézett lazac
  • őrölt bors
  • 1 zsülienre vágott sárgarépa
  • fél deci olívaolaj
  • 1 citrom

A mártáshoz:

  • fél liter főzőtejszín
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 tojás sárgája
  • bors
  • 1 szál petrezselyem
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A répát és az uborkát vékony csíkokra vágjuk, kicsit megpároljuk, majd kevés olajban kicsit átsütjük.
A hal szeleteket sózzuk borsozzuk, friss citromlével meglocsoljuk.

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd beletesszük a halszeleteket, és 2 -2 perc alatt mind a két oldalát megsütjük.

A tejszínt elkeverjük a tojással, majd ízesítjük az apróra vágott fokhagymával, és a sóval borssal. Tűzhelyen állandó keverés mellett besűrítjük.( Én egy kevés apróra vágott petrezselymet is tettem bele, ettől friss lesz az öntet íze)

A lazacot a fokhagymás tejszínes mártással, és a párolt sárgarépával tálaljuk. (adhatunk mellé ízlés szerinti salátát is)

Ezt az ételt ajánlom fogyókúrázóknak is, könnyű ebéd vagy vacsora lehet.

Tipp / megjegyzés:
A lazac húsa nagyon egészséges, így nem árt ha néha a tányérunkra kerül belőle. Magyarországon főleg karácsony tájékán fogyasztanak halat, de jobb lenne ha többször (akár hetente) kerülne hal étel az étrendünkbe.
Nem csak egészséges (pl.:gazdag Omega-3 zsírsavakban), hanem még finom is.

 

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére