Főoldal / Desszertek / Különleges vargabéles

Különleges vargabéles

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Különleges vargabéles

Különleges vargabéles

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 7 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl kefir
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 l tej
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom
  • 25 dkg fodros kockatészta
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tojásokat ketté vesszük.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük.

A tojás sárgáját cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzá adjuk a tejfölt, a kefirt, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét. (fontos hogy kezeletlen vagy bio citromot használjunk)
Az egészet jól elkeverjük, végül a tejet is hozzá keverjük,végül óvatosan bele keverjük a tojások kemény habját, majd félre tesszük.

Majd egy 36×23 cm-es tepsiben elterítjük a száraz fodros-kockát.Erre öntjük a masszát, majd egyenletesen megszórjuk a mazsolával. (nem kell zsiradékot használni a tepsihez)
Előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt szép pirosra sütjük. (onnan tudjuk, hogy a tészta megpuhult, hogy egy villát vagy egy hústűt szúrunk a vargabélesbe)

Kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Vaníliás porcukorral megszórva, kockára vágva tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:

Ajánlani tudom,hétköznapokra egy kiadós leves után, hétvégére, gyerekzsúrokra, név és szülinapra is.
Fontos megjegyzés: A tésztát nem kell előre megfőzni,és zsiradékot se kell használni hozzá.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére