Főoldal / Desszertek / Kukoricadarás cseresznyés süti

Kukoricadarás cseresznyés süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kukoricadarás cseresznyés süti

Kukoricadarás cseresznyés süti

Hozzávalók:

  • 50 dkg kukoricadara
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 citrom reszelt héja
  • 8 dl forró víz vagy tej
  • 4 tojássárgája
  • folyékony édesítő (ízlés szerint)
  • 2 dl olaj
  • 20 g sütőpor
  • 4 tojásfehérje
  • magozott cseresznye
  • őrölt fahéj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darát, a kókuszreszeléket, és a citrom reszelt héját összekeverjük. Ráöntjük a forró vizet vagy tejet és 1 órát pihentetjük.Ha a kukoricadara beszívta a folyadékot, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, az olajat, a sütőport, az édesítőt és alaposan kikeverjük. Végül óvatosan beforgatjuk a tojások kemény habját.

20 x 30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megszórjuk a kimagozott cseresznyével, majd meghintjük őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Más gyümölccsel is finom, akinek nem elég édes szórja meg a tetejét nyírfa porcukorral.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére