Főoldal / Tészta ételek / Krumpligombóc

Krumpligombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krumpligombóc

Krumpligombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg nyers krumpli
  • 50 dkg-főtt krumpli
  • 3 tojás
  • liszt
  • petrezselyemzöldje
  • ételízesítő
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A nyers krumplit lereszeljük kis lukú reszelőn, hagyjuk állni, és a felesleges vizet leöntjük róla.

A főtt krumplit összetörjük.és összekeverjük a nyers krumplival sózzuk,beleteszünk petrezselyemzöldet ételízesítőt majd annyi liszttel keverjük össze, hogy olyan masszát kapjunk, ami nem esik szét.

Közepes méretű gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízben kifőzzük.

(ez nem fogy el egyszerre ami marad felolvasztott vajjal meglocsolom és lefagyasztom mikor fogyasztani szeretném gőz fölött melegítem vagy mikróban)

( előző este kiveszem a fagyról)

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére