Főoldal / Desszertek / Krémes mézes

Krémes mézes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krémes mézes

Krémes mézes

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 7 dkg zsír
  • 4 evőkanál méz
  • 1 tk. mézeskalácsfűszer
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 4 ek. tejföl

Az első krémhez:

  • 6 dl tej
  • 6 ek. búzadara
  • 1 csipet só
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

A második krémhez:

  • 2,5 dl tej
  • 1 cs. tejszínes pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)

Továbbá:

  • 30 dkg körüli házi baracklekvár
  • 1 fiola rumaroma

A mázhoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 4 dkg vaj
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lapok készítése:
A tojást a cukorral, a mézzel, a fűszerkeverékkel, és a zsírral elkeverjük, majd gőz felett, kevergetve felfőzzük. Addig keverjük, míg a cukor elolvad.
Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és a tejföllel együtt kidolgozzuk.
4 cipóra osztjuk és fél órát pihenni hagyjuk.

Előkészítünk 22×34 cm-es tepsit.
A hátoldalát zsírral vékonyan lekenjük, a tésztákat egyenként kinyújtjuk és 190 fokra előmelegített sütőben egyenként 5 perc alatt világosra sütjük.
Ne süssük túl, mert akkor kemény marad! A lapokat egymásra tesszük.

A búzadarát a tejjel, a cukrokkal, és a sóval sűrűre felfőzzük.

A pudingport a cukorral,és a tejjel sűrűre felfőzzük. A kihűlt krémeket összekeverjük, a citrom reszelt héjával ízesítjük majd a puha vajjal kihabosítjuk.

A sütemény összeállítása:
A lapokat egy kenőtollal lesöpörjük, majd rumaromával lekenjük.
Egy lapot tálcára teszünk, rákenjük a krém felét és befedjük a 2. lappal.
Megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, majd a krém másik felét, végül befedjük a 4. lappal.

A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
Hűtőbe tesszük hogy megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

Másnap, forróvízbe mártott késsel szeleteljük.
Először a csokoládét jelöljük ki a vágás felületen,utána vágjuk át a tészta szeletet, így a csoki nem repedezik meg a tetején.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (188 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére