Főoldal / Levesek / Krémes meggyleves

Krémes meggyleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krémes meggyleves

Krémes meggyleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 8 dl víz
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 2 cm-es fahéj
  • cukor (vagy édesítőszer)
  • 1/2 citrom leve és héja
  • 5-6 levél citromfű
  • csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • mandulaforgács
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk, és egy edénybe tesszük. Majd felöntjük a vízzel.

Hozzáadjuk a cukrot ízlés szerint, a vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet, majd a fűszereket tegyük bele. (Én a fűszereket teatojásba tettem, így a főzés végén egyben kitudtam emelni.)

Kiforraljuk, majd kis lángon főzzük kb. 10-15 percig. Amikor megfőtt, vegyünk ki néhány szem meggyet, és tegyük félre a tálaláshoz.

Ezután botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre, és újra forraljuk fel.

A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe (én kézi habverővel kevertem, hogy ne csomósodjon be, viszont ha mégis csomós lenne, egy szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a levesünk).

Ezután újra forraljuk ki, és főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.

Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy hűtőszekrényben jó hidegre.

Egy serpenyőbe tegyük bele a mandulaforgácsot, majd állandó keverés mellett, pár perc alatt pirítsuk aranybarnára.

Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, majd tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával.

Jó étvágyat hozzá!

Krémes meggyleves 4.40/5 (10 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére