Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Kransekake, norvég ünnepi sütemény – paleo

Kransekake, norvég ünnepi sütemény – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kransekake, norvég ünnepi sütemény – paleo

Kransekake, norvég ünnepi sütemény - paleo

Hozzávalók:

  • 0,5 kg mandula (blansírozott a legjobb, de lehet héjas is) 
  • 2 ek. nyílgyökérpor
  • 20 dkg erythritol (por alakú)
  • 3-4 tojásfehérje

A mázhoz:

  • 7 dkg erythritol (por alakú)
  • citromlé
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A mandulát megdaráljuk, és elkeverjük az édesítővel. (blansírozott mandulával jobb íze lesz, de a héjas is megfelelő) Hozzáadjuk a nyílgyökérport, a tojásfehérjéket és összegyúrjuk. (először csak 2-3 fehérjét adjunk hozzá, csak akkor tegyük bele az utolsót, ha szükséges.)

Nedves kézzel rudakat gyúrunk belőle és gyűrű alakúra formázzuk őket. A legegyszerűbb, ha körzővel megrajzoljuk a köröket egy sütőpapírra. De elkészíthető aprósüteménynek is, akkor tetszőleges formával szúrjuk ki a tésztát.

Előmelegített sütőben 200 fokon 8-10 perc alatt megsütjük őket. Ha halványbarna akkor jó. Hagyjuk kihűlni, közben kikeverjük a mázat.

Az édesítőhöz kanalanként hozzáadjuk a citromlevet, annyit, amíg sűrű folyós mázat nem kapunk. Habzsákba vagy egy vastag zacskóba töltjük, pici lyukat vágunk rá, ezzel tudjuk a gyűrűket összeállítani vagy a kekszeket díszíteni.

De használhatunk hozzá olvasztott csokit is.

Finom omlós keksz a végeredmény.

Ha csak kekszeket szeretnél készíteni, akkor a fele mennyiség is elég, mert elég sok lesz belőle.

Tipp / megjegyzés:
Érdekességként teszem fel a norvégok látványos ünnepi süteményét, a hagyományos 18 karikából áll, de azt mondják 11 emelettől már elfogadható, ez pont annyi, a maradékból kekszeket sütöttem, azok is ugyanolyan finomak és sokkal egyszerűbb is.

Értékeld a receptet

trollanyu (390 Recept)

Három gyerek es egy skót pasi, velük osztom meg életem, ja és a kis troll őrködik a konyhámban, a helyszín Norvégia. Sok időt töltök a konyhában közkívánatra és a magam szórakoztatására egyaránt. A konyha után a kert es a növények is kiemelt szerepet kapnak a mindennapjaimban. Most már 2 afrikai törpepapagáj is a családunkhoz tartozik.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére