Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Kransekake, norvég ünnepi sütemény – paleo

Kransekake, norvég ünnepi sütemény – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kransekake, norvég ünnepi sütemény – paleo

Kransekake, norvég ünnepi sütemény - paleo

Hozzávalók:

  • 0,5 kg mandula (blansírozott a legjobb, de lehet héjas is) 
  • 2 ek. nyílgyökérpor
  • 20 dkg erythritol (por alakú)
  • 3-4 tojásfehérje

A mázhoz:

  • 7 dkg erythritol (por alakú)
  • citromlé
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A mandulát megdaráljuk, és elkeverjük az édesítővel. (blansírozott mandulával jobb íze lesz, de a héjas is megfelelő) Hozzáadjuk a nyílgyökérport, a tojásfehérjéket és összegyúrjuk. (először csak 2-3 fehérjét adjunk hozzá, csak akkor tegyük bele az utolsót, ha szükséges.)

Nedves kézzel rudakat gyúrunk belőle és gyűrű alakúra formázzuk őket. A legegyszerűbb, ha körzővel megrajzoljuk a köröket egy sütőpapírra. De elkészíthető aprósüteménynek is, akkor tetszőleges formával szúrjuk ki a tésztát.

Előmelegített sütőben 200 fokon 8-10 perc alatt megsütjük őket. Ha halványbarna akkor jó. Hagyjuk kihűlni, közben kikeverjük a mázat.

Az édesítőhöz kanalanként hozzáadjuk a citromlevet, annyit, amíg sűrű folyós mázat nem kapunk. Habzsákba vagy egy vastag zacskóba töltjük, pici lyukat vágunk rá, ezzel tudjuk a gyűrűket összeállítani vagy a kekszeket díszíteni.

De használhatunk hozzá olvasztott csokit is.

Finom omlós keksz a végeredmény.

Ha csak kekszeket szeretnél készíteni, akkor a fele mennyiség is elég, mert elég sok lesz belőle.

Tipp / megjegyzés:
Érdekességként teszem fel a norvégok látványos ünnepi süteményét, a hagyományos 18 karikából áll, de azt mondják 11 emelettől már elfogadható, ez pont annyi, a maradékból kekszeket sütöttem, azok is ugyanolyan finomak és sokkal egyszerűbb is.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére