Főoldal / Befőzés / Kovászos uborka

Kovászos uborka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kovászos uborka

Kovászos uborka

Hozzávalók:

  • 2 kg kovászolni való uborka
  • 1 nagy csokor kapor
  • 15-20 db meggyfa levél
  • 3-4 db szőlőlevél
  • 2 evőkanál só
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg száraz kenyér
  • 2 liter forró víz
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy edény aljába beletesszük a megmosott meggyfa és szőlőleveleket. Az uborkákat megmossuk, a két végét levágjuk és hosszában a közepét bevágjuk. Az uborkákat az edénybe pakoljuk.

Félbevágjuk a megpucolt fokhagymákat, és rászórjuk az edénybe már beletett uborkákra. Rátesszük a kaprot, majd a kenyeret. Felöntjük a forró sós vízzel és lefedjük. Napos meleg helyen 2 -3 napig a kenyérrel, majd még 3-4 napig kenyér nélkül hagyjuk savanyodni.

Kovászos uborka 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére