Főoldal / Kelt tészták / Köménymagos töltött kenyérkék

Köménymagos töltött kenyérkék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Köménymagos töltött kenyérkék

Köménymagos töltött kenyérkék

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 kk köménymag
  • 1 dl olaj
  • fél cs élesztő
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 kk cukor

Töltelékhez:

  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg száraz szalámi
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 pohár tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 vöröshagyma
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt fél dl langyos tejben – amibe beletettük a cukrot – összekeverjük.

Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztet, sót, olajat, tojást, és annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát kapjunk.

Jól összedolgozzuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A füstölt szalonnát, és hagymát apró kockákra vágjuk, és a tűzön megdinszteljük.

A kelt tésztát kinyújtjuk, 4 felé vágjuk, minden tésztára teszünk hagymás szalonnát, juhtúrót, szalámit.

Felhajtjuk a kenyérkéket, a tetejét megkenjük tojássárgájával, és teszünk rá a hagymás szalonnából.

Forró sütőben készre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon laktató étel,csak módjával ajánlom

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére