Főoldal / Szárnyas Ételek / Kölessel töltött csirkecomb

Kölessel töltött csirkecomb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kölessel töltött csirkecomb

Túróval töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 db filézett csirkecomb
  • bors
  • vagy GM szárnyas fűszerkeverék

A töltelékhez:

  • 1 bögre hántolt köles
  • 2 bögre víz
  • 5-10 dkg vörös áfonya

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 tk. só
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • reszelt szerecsendió
  • 2 db tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a tölteléket készítsük el. A kölest válogassuk ki mossuk meg, majd dupla mennyiségű sós vízben főzzük puhára. Hagyjuk kihűlni, adjuk hozzá a vörös áfonyát, ha szükséges sózzuk.

A csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük be. (Én csak sót borsot használtam, de fűszerkeveréket is választhatunk hozzá.) A csirkecombok bőre alá nyomkodjuk be a tölteléket, majd a betöltött húsokat helyezzük tepsibe, fedjük le (alufóliával vagy sütőzacskóba is húzhatjuk a tepsit) és kb. 1 óra alatt süssük készre.

(Én 180 fokon, fedő alatt sütöttem kb 50 percet, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grilleztem rajta egy kicsit, hogy a bőre ropogós legyen.)

Amíg a csirke sül, készítsük el a köretet:
A krumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel. Sós vízben főzzük puhára majd burgonyanyomóval törjük át. Az egész tojásokat a puha vajjal és a megmosott medvehagymával összeturmixoljuk, és az áttört krumplihoz adjuk.alaposan összekeverjük. A burgonyapüré szerű masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomunk belőle. 200-210 fokosra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen, melegen tálaljuk a csirkecombok mellé.

Tipp / megjegyzés:
Karácsonyra is készülhet!

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (42 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

A lap tetejére