Főoldal / Reggelik / Kolbászos sajttekercs

Kolbászos sajttekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos sajttekercs

Kolbászos sajttekercs

Hozzávalók:

  • 12 szelet lapsajt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg sajtkrém
  • 10 dkg vaj
  • 9 szelet gépsonka,
  • 1 db vékony kolbász (kb.30 cm)
  • 5 tojás
  • 1 kiskanál mustár
  • bors
  • petrezselyem
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, majd ha kihűlt megpucoljuk.

A lapkasajtokat, úgy, hogy kicsit fedjék egymást egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 2 percre meleg sütőbe tesszük.Éppen csak addig, hogy a sajtok összeolvadjanak. Hagyjuk kihűlni.

A megfőtt tojás fehérjét felaprítjuk, és összekeverjük a sajtkrémmel. Petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, majd rákenjük a sajtlapra. A tetejét befedjük a sonkaszeletekkel.

A főtt tojássárgáját a puha vajjal, mustárral, és kevés sóval krémesre kikeverjük. A tojássárgás krémet a sonkára simítjuk.

A kolbászt a tetejére tesszük, majd szorosan feltekerjük.
Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.
Éles késsel vékonyra szeletelve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére