Főoldal / Desszertek / Kókuszos panna cotta, erdei gyümölcs zselével

Kókuszos panna cotta, erdei gyümölcs zselével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszos panna cotta, erdei gyümölcs zselével

Kókuszos panna cotta, erdei gyümölcs zselével

Hozzávalók:

(4-5 pohárhoz)
A kókuszos panna cotta-hoz:

  • 400 ml kókusztej
  • 200 ml tejszín
  • 2 tk. zselatin
  • 2 lapos ek. eritrit (vagy cukor)
  • 1 cs. vaníliás cukor

Az erdei gyümölcsös zseléhez:

  • 50 dkg + 2-3 marék erdei gyümölcs (mirelit is jó)
  • 2 tk. zselatin
  • 3 ek. eritrit (vagy cukor)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2-3 ek. víz

 

Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kókusztejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot (vagy eritritet) a vaníliás cukrot és felmelegítjük. Majd hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!
Ha langyosra hűlt, elosztjuk 4-5 pohár aljában, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A gyümölcsöket tegyük egy edénybe, majd adjuk hozzá 2-3 ek eritritet (vagy cukrot), a vaníliás cukrot, és kevergetve főzzük kb. 5 percig. Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
Az átpasszírozott erdei gyümölcsös pépet tegyük vissza a tűzre, adjunk hozzá 2-3 ek. vizet, majd állandó keverés mellett szórjunk bele 2 tk por zselatint. Melegítsük, amíg a zselatin elolvad, majd hűtsük langyosra.
Keverjünk bele 2-3 marék mirelit vagy friss gyümölcsöt, majd kanalazzuk a már megdermedt kókuszos panna cotta tetejére. Tegyük a hűtőbe, hogy szépen megdermedjen.

Könnyű és finom desszert :)

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő, a hűtés idejét nem tartalmazza.

Kókuszos panna cotta, erdei gyümölcs zselével 4.57/5 (7 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére