Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Kókuszos kifli

Kókuszos kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszos kifli

Kókuszos kifli

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg margarin (hideg)
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor

A forma kikenéséhez:

  • kb. 3-5 dkg olvasztott margarin

A mártogatáshoz:

  • 120 g étcsokoládé
  • 1 ek. étolaj
  • kb. 5-6 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

(Ebből az adagból nekem 37 db lett)

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóját is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb. 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A tésztát ujjnyi vastagságú hengerekké formáljuk, majd abból kb. 4-5 cm-es darabokat vágunk és a margarinnal kikent formákba jól belenyomkodjuk. (Lásd fent a képeken!) Előmelegített sütőben 180 fokon 12 percig sütjük (akkor jó, mikor a széle kissé kezd barnulni).
A kihűlt formákból kikocogtatjuk a megsült tésztákat ( könnyen kijön a formából).

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és hozzákeverjük az olajat. A kiflik végeit belemártogatjuk a csokiba, majd kókuszreszelékbe hempergetjük.
Sütőpapírra sorba téve hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (84 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére