Főoldal / Desszertek / Kókuszkrémes tart eperrel

Kókuszkrémes tart eperrel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszkrémes tart eperrel

Kókuszkrémes tart eperrel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 100 g vaj
  • 80 g porcukor
  • 1 tojás
  • 150 g finomliszt
  • 30 g őrölt kókuszreszelék
  • 1 csipet só
  • 1 citrom héja

A krémhez:

  • 1 doboz kókusztej
  • 300 g tejszín
  • 60 g porcukor
  • vaníliakivonat
  • 1 citrom héja és leve

A tetejére:

  • 20-30 dkg eper negyedelve
  • 5 dkg olvasztott étcsokoládé
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztához a vajat és a porcukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá az enyhén felvert tojást és a citromhéjat. A lisztet keverjük össze a darált kókuszreszelékkel (kávédarálóban daráltam le) és a sóval, majd adjuk a vajas keverékhez. Keverjük egyneművé, gyúrjunk belőle labdát, lapítsuk ki, csomagoljuk be folpackba és tegyük 1 órára a hűtőbe.

Vegyük ki a tésztát a hűtőből és enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra és tegyük egy levehető aljú tortaformába. A lelógó széleket vágjuk le, szurkáljuk meg és tegyük újra egy fél órára a hűtőbe. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Vegyük a tésztát a hűtőből, tegyünk rá sütőpapírt és öntsünk rá sütőbabot. Toljuk be a sütőbe, süssük 15 percig, majd vegyük le róla a sütőbabot és papírt és tegyük vissza még 10-12 percre. Ha megsült tegyük félre hűlni.

Készítsük el a krémet. Egy tálban melegítsük össze a tejszínt a porcukorral és a vaníliával. Tegyük bele a citrom héját, levét és a kókusztejet (a doboz tetején összegyűlt kókuszvizet vizet ne öntsük bele). Főzzük 5 percig, hogy besűrűsödjön. (Ha a kókusztej folyékony állagú és nem krémes, nem fog rendesen besűrűsödni, ezért tegyünk bele egy kanálnyi vízzel elkevert étkezési keményítőt. Én is így tettem.) Öntsük a krémet a kihűlt formába és tegyük a hűtőbe legalább 3 órára.

Tálalás előtt halmozzuk rá az epret és csurgassuk meg az olvasztott csokival.

lelekkonyha.blogspot.hu

Mentés

Mentés

Kókuszkrémes tart eperrel 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (169 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére