Főoldal / Szárnyas Ételek / Kókuszkéregben sült csirkeszárnyak

Kókuszkéregben sült csirkeszárnyak

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszkéregben sült csirkeszárnyak

Kókuszkéregben sült csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 8 db csirkeszárny (v. comb)
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 tk curry
  • 1 tk Marokkói csirke fűszerkeverék
  • 1/2 tk chili
  • őrölt bors
  • 3-4 ek olívaolaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy tálba keverjük össze a fűszereket, a citromlevét és reszelt héjat, ízlés szerint sót, őrölt borsot, a kókuszreszeléket és az olívaolajat.

Ezután alaposan forgassuk bele a csirkeszárnyakat, és legalább egy fél órát hagyjuk állni, hogy az ízek alaposan átjárják.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a bepácolt csirkeszárnyakat, majd kanalazzuk rá a visszamaradt pácot.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd 25-30 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a kókuszkéregben sült csirkeszárnyakat rizzsel, vagy krumplipürével kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére