Főoldal / Desszertek / Kókusz kocka

Kókusz kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókusz kocka

Kókusz kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 egész tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 18 dkg  liszt

A krémhez:

  • 5 dl tejszín
  • szükség szerint habfixáló
  • ízlés szerint porcukor
  • 8 dkg kókuszreszelék

A krémre:

  • 40 dkg édes keksz, (Győri édes vagy bármilyen apró kókuszos keksz)

A tetejére:

  • 2,5 dl tejszín
  • szükség szerint habfixáló
  • kókuszreszelék
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, olajat, és a sütőporos lisztet. Alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy kb.25x25cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,beleöntjük a piskóta masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felverjük, ízlés szerint tegyünk hozzá porcukrot, majd keverjük bele a kókuszreszeléket, és szükség szerint habfixálót. A  krémet a formában lévő, de már kihűlt tésztára simítjuk.

A kekszet ledaráljuk és egyenletesen a krémre szórjuk.

A 2,5 dl tejszínből kemény habot verünk, és rásimítjuk a kekszes rétegre. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

Hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon. Forróvízbe mártott késsel vágjuk kockákra.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére