Főoldal / Desszertek / Kivis-vaníliás panna cotta

Kivis-vaníliás panna cotta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kivis-vaníliás panna cotta

Kivis-vaníliás panna cotta

Hozzávalók:

A vaníliás réteghez:

  • 330 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 1-2 ek. cukor (ízlés szerint)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 kk. vanília kivonat
  • 1,5 tk. zselatin (Horváth Rozi)

A kivis réteghez:

  • 6 db kivi
  • 2 ek. víz
  • 2 ek. cukor (ízlés szerint)
  • 1 tk. zselatin
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vanília kivonatot és melegíteni kezdjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Vigyázzunk, mert felforralni nem szabad!
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk 4 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Akár megdöntve is megtölthetjük a poharakat akkor úgy dermed majd meg benne az alsó vaníliás réteg.

Amíg dermed, készítsük el a kivis réteget.

A kivit megpucoljuk és felkockázzuk, pár darabot tegyünk belőle félre díszítésnek, és a kivis szószba ha darabosra szeretnénk.

A többi kivit tegyük egy kisebb lábosba, szórjuk meg cukorral, adjunk hozzá egy pici vizet majd botmixerrel pürésítsük le. Szórjuk rá a zselatint, kezdjük el melegíteni míg a zselatin feloldódik benne. Tegyük félre, hogy lehűljön, majd keverjük bele a félretett kivi darabokat.

Vegyük ki a megdermedt vaníliás panna cotta-t a hűtőből, majd óvatosan kanalazzuk a tetejére a kivis réteget. Tegyük vissza a hűtőbe fogyasztásig, majd tetszés szerint díszítve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.

Kivis-vaníliás panna cotta 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére