Főoldal / Befőzés / Kivi lekvár

Kivi lekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kivi lekvár

Kivi lekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg puhább kivi
  • 1 csomag Dzsemfix extra lekvárzselésítő (2:1)
  • 50 dkg cukor (én kb. 30 dkg fele nyírfacukor, fele nádcukorral készítettem)
  • 2 db fahéjrúd
  • 1 vaníliarúd (én most egy kis vanília aromát öntöttem bele)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kivit meghámozzuk, majd apró darabokra felkockázzuk. Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk rá a dzsemfixet, adjuk hozzá a fűszereket, és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el főzni.

Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd egy-két perc főzés után szedjük ki a fűszereket. (Én botmixerrel összeturmixoltam),Még 2 percig forraljuk, utána üvegekbe töltjük, lezárjuk és 5 perce fejre állítjuk. Így nem kell bele tartósítószer, és nem kell dunsztba tenni, mehet a polcra egyből.

 

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére