Főoldal / Desszertek / Képviselőfánk Piroska konyhájából

Képviselőfánk Piroska konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Képviselőfánk Piroska konyhájából

Képviselőfánk Piroska konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg olaj
  • 20 dkg víz
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 7 db kis tojás

A vaníliás krémhez:

  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl  víz
  • 7,5 dl tej
  • 6 lapos ek. kristálycukor
  • 5 tojásfehérje
  • 2 ek. kristálycukor

A habhoz:

  • 3 dl tejszín
  • 2 ek. porcukor, ha cukrozatlan a tejszín
  • 1 cs. habfix
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az égetett tészta készítése:

Bekapcsoljuk a gázsütőt és 8-as fokozatra állítjuk.

A vizet és az olajt felmelegítjük, de nem forraljuk.
Hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót és a cukrot. Ezt addig főzzük, amíg sűrű nem lesz és elválik az edény falától. (Én most 8percig főztem és közben persze állandóan kevertem, hogy le ne égjen.)
Ezután áttesszük egy tálba és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Minden egyes tojást géppel elkeverünk a tésztában. Az változó, hogy mennyi tojást vesz fel a tészta. (most én 7 kis tojást tettem hozzá)
Amikor a tészta szép sima, egynemű akkor már jó. Ha még szemcsés az állaga akkor még kell bele tojás.
Csillagcsöves habzsákba tesszük a tésztát és szilikonos sütőpapírra nyomjuk. Hagyjunk távolságot a kinyomott tészta között, mert a sütés közben igencsak megnőnek.

Az égetett tésztát két lépésben kell sütni. Először 15 percig kell sütni a gázsütő 8-os fokozatán. Ezután szintén 15 percig 4-es fokozaton.
Ezzel a módszerrel a fánkok szép nagyok lesznek és nem fognak összeesni amikor kivesszük a sütőből.

A pudingport simára keverjük a cukorral és a vízzel. Majd felengedjük a tejjel és sűrűre főzzük.
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. Hozzáöntjük a meleg pudinghoz és még 4-5 percig főzzük.

A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá felverjük.

A fánkok töltése már igazán kellemes feladat.
A fánkok tetejét levágjuk és megtöltjük a pudinggal. Ennek a tetejére kerül a tejszínhab és erre tesszük vissza a levágott tetőt amit megporcukrozunk.

Csak bátorítani tudok mindenkit, hogy próbálja ki ezt a fánkot.

Képviselőfánk Piroska konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére