Főoldal / Desszertek / Kelt prósza meggyel, dióval

Kelt prósza meggyel, dióval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kelt prósza meggyel, dióval

Kelt prósza meggyel, dióval

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 dkg só
  • 8 dkg zsír vagy margarin
  • 2 db tojás
  • 4,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 3 ek. cukor

A tészta tetejére:

  • 20 ml langyos tej
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • 1 ek. olvasztott vaj
  • 30 dkg magozott meggy
  • 10 dkg vágott dió
  • 1 ek. kristálycukor
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá felverjük.

A többi hozzávalót összekeverjük a robotgép dagasztójával. Majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk a tejjel, hogy lágy, hólyagos tésztát kapjunk. Végül beleforgatjuk a tojások habját.
A tésztát, kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és meleg helyen 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A tejet a vaníliás cukorral elkeverjük, majd felmelegítjük.
A megkelt tésztát meglocsoljuk a vaníliás tejjel, majd az olvasztott vajjal.

A meggyet a dióval és a cukorral összekeverjük és szép egyenletesen a süteményre szórjuk.
190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
(Én 20 ×30 cm-es tepsiben sütöttem. De javaslom egy ennél nagyobban sütni, mert nagyon magas lett, és tovább tartott a sütés is.)

Kockákra szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Jó étvágyat a finomsághoz!

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (207 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére