Főoldal / Tészta ételek / Kelt knédli

Kelt knédli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kelt knédli

Kelt knédli

Hozzávalók:

  • 6 dl finom liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 kk. só
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 kk. cukor az élesztő felfuttatásához
  • 3-4 dl langyos tej
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben, majd közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Letakarom, és langyos helyre teszem. Amikor szépen megkelt a tészta, kiöntöm deszkára és kétfelé osztom.

Az egyik tésztát átgyúrom és megformázom hosszúkásra. Hagyom kelni kb. 15 percig.Vizet forralok a knédli kifőző edényemben.Tulajdonképpen gőzön fől a knédli. Beteszem a gőzre, ahol 13 percig szoktam főzni. A fedőt közben nem szabad levenni!

A másik tésztát közben megformázom, mikorra kész az első knédli megkeljen az is és mehessen kifőzésre.
Ebből a mennyiségből 2 darab knédlink lesz.

Dinsztelt káposztával, sült hússal vagy marha pörkölttel isteni

Értékeld a receptet

Eta (12 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére