Főoldal / Desszertek / Kekszes banános-krémes

Kekszes banános-krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kekszes banános-krémes

Kekszes banános-krémes

Hozzávalók:

  • kb. fél kg négyzet alakú háztartási keksz
  • kb. 5-6 db banán
  • 800 ml tej
  • 7 ek. cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 4 ek. liszt
  • 15 dkg margarin

A tetejére:

  • Reszelt csokoládé
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

(Forma átmérője: 30cm x 15,5cm)

Először a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesen, jól kikeverjük. A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal még forrón beletesszük a margarint, és addig kevergetjük, míg elolvad.

Elkezdjük a formának az alját kirakni szorosan a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. Ezt a rétegezést addig folytajuk, míg el nem fogynak a hozzávalók (nekem 4 sor lett). Mindenképp a rétegezést krémmel fejezzük be.

Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. (Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra biztos, hogy megpuhul a keksz)
Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.

Kekszes banános-krémes 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (96 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére