Főoldal / Desszertek / Kekszes banános-krémes

Kekszes banános-krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kekszes banános-krémes

Kekszes banános-krémes

Hozzávalók:

  • kb. fél kg négyzet alakú háztartási keksz
  • kb. 5-6 db banán
  • 800 ml tej
  • 7 ek. cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 4 ek. liszt
  • 15 dkg margarin

A tetejére:

  • Reszelt csokoládé
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Forma átmérője: 30cm x 15,5cm)

Először a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesen, jól kikeverjük. A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal még forrón beletesszük a margarint, és addig kevergetjük, míg elolvad.

Elkezdjük a formának az alját kirakni szorosan a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. Ezt a rétegezést addig folytajuk, míg el nem fogynak a hozzávalók (nekem 4 sor lett). Mindenképp a rétegezést krémmel fejezzük be.

Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. (Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra biztos, hogy megpuhul a keksz)
Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.

Kekszes banános-krémes 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére