Főoldal / Kelt tészták / Kefires lángos

Kefires lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kefires lángos

Kefires lángos

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3 tojás
  • 3 kispoharas kefir
  • 5 dkg élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 1 dl tej
  • 1 kk. só
  • olaj (a lekenéshez)

A sütéshez:

  • olaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben csipet cukorral és egy kiskanál liszttel felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba öntjük. A közepébe mélyedést készítünk, ide kerül a tojás, a só, a felfutott élesztő, és a kefir. Összedolgozzuk. Lágy tésztát fogunk kapni de ha túl lágynak érezzük, tegyünk még hozzá 5-10 dkg lisztet szükség szerint. Ez attól függ, hogy mekkorák voltak a tojások, és mennyire sűrű vagy híg a kefir, illetve, hogy milyen minőségű volt a liszt.

Egy nagy tálba tesszük, hogy legyen helye kelni majd. A tetejét lekenjük olajjal, majd a tálat lefedjük folpackkal és betesszük a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap olajos kézzel egyforma kis darabokat tépünk ki a tésztából, kigömbölyítjük és egy tálcára sorakoztatjuk. 30 percig hagyjuk szobahőmérsékleten, majd olajos kézzel kilapítjuk és kerekre kihúzkodjuk.

Forró olajban mindkét oldalán arany színűre sütjük.

Ízlés szerint fokhagymás kencével, tejföllel, reszelt sajttal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a pihentetés idejét nem tartalmazza.

Kefires lángos 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (523 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére