Főoldal / Gasztroajándékok / Kávés karamell krémlikőr

Kávés karamell krémlikőr

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kávés karamell krémlikőr

Kávés karamell krémlikőr

Hozzávalók:

(kb. 9 dl-hez )

  • 15 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl kávétejszín (pl: Maresi)
  • 1-1,5 dl erős presszókávé (ízlés szerint)
  • 2-2,5 dl whiskey (vodka vagy rum) ízlés szerint
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A cukrot egy lábosban szép bronz barnára karamellizáljuk. Hozzáadjuk az előzőleg felmelegített tejet és addig főzzük alacsony lángon, míg a karamell feloldódik benne. Apránként belekeverjük a habtejszínt és a kávétejszínt majd a kávéval ízesítjük. Hagyjuk lehűlni, majd belekeverjük az alkoholt és átszűrve üvegbe töltjük. (Én whiskey-vel készítettem, mert az volt itthon.) Hűtőbe tesszük, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek.

Ha lehűlt azonnal fogyasztható, de ha hagyjuk pár napot állni még finomabb lesz.

Remekül illik hozzá “betétként” és mutatós is a fagyasztóban megfagyasztott kávé vagy kávé jégkocka.

Tipp / megjegyzés:
Fontos, hogy a cukrot szép barnára karamellizáljuk illetve fontos a jó kávé, ha a kávé nem elég jó benne, a likőr sem lesz annyira finom.

Kávés karamell krémlikőr 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (505 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére